Home

Nieuws

Opnieuw positief resultaat Hobaho

Lisse – Hobaho heeft over 2010 een positief resultaat gerealiseerd van 782.000 euro.

In vrijwel alle gewassen heeft de dienstverlener in de sierteelt een groter volume behaald ten opzichte van 2009, toen ook al een positief resultaat van 644.000 euro werd gerealiseerd. Ondanks de gevolgen van de economische crisis, benadrukt het Lissense bedrijf. De handelsomzet over 2010 was 127 miljoen euro, even veel als het jaar ervoor.

Bemiddelen, koelen en prepareren, veilen en ketendiensten zijn de vier onderdelen van Hobaho. In 2009 is begonnen met het verbreden van het productenaanbod van de afdeling bemiddelen. Dit is in 2010 doorgezet. Vooral de omzet in zantedeschia en gladiool is flink toegenomen.

Afgelopen jaar waren de volumes bij de droge veilingen van het onderdeel veilen bijzonder groot. Ook de groene veilingen, materialenveilingen en de digitale vraag- en aanbodbank van machines en materialen hebben bijgedragen aan het goede resultaat. De omzet van de afdeling koelen en prepareren is over 2010 3,2 miljoen euro.

Hobaho-directeur Henk Hoogervorst geeft aan dat de organisatie wordt aangepast aan marktomstandigheden. ”De visie op de markt wordt verder ontwikkeld”, zegt Hoogervorst. ”Wij gaan de toekomst positief tegemoet. Ons bedrijf is volop in ontwikkeling en gaat nieuwe uitdagingen aan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.