Home

Nieuws 183 x bekeken 1 reactie

Noordoostpolder verdeeld over werelderfgoed

Emmeloord - In de gemeenteraad van de Noordoostpolder is een tweedeling ontstaan over de nominatie voor een plek op de Werelderfgoedlijst.

Van de 28 aanwezige raadsleden stemden er donderdagavond veertien voor en veertien tegen de nominatie. Dat zei een woordvoerster van de gemeente.

Op 4 april wordt opnieuw gestemd, omdat een raadslid afwezig was. De stem van dit VVD-raadslid zal bepalend zijn. De overige fractieleden van de VVD stemden tegen en de verwachting is dat het afwezige raadslid die lijn zal volgen.

In november vorig jaar adviseerde een commissie aan het kabinet om negen gebouwen en plekken voor te dragen voor een plek op de Werelderfgoedlijst. De Noordoostpolder is een van de genomineerden. Tegenstanders zijn bang dat de status van werelderfgoed meer regels en procedures betekent. Dit zou vooral nadelig zijn voor boeren en ondernemers. Voorstanders wijzen er juist op dat een plek op de werelderfgoedlijst meer toerisme en dus meer inkomsten betekent.

Het kabinet streeft ernaar om in april de definitieve lijst aan de Unesco te overhandigen. Bij een tegenstem van het afwezige raadslid zal het kabinet gevraagd worden om de nominatie te schrappen. De Noordoostpolder heeft met het voormalige eiland Schokland overigens al een werelderfgoed binnen de gemeentegrenzen.


Eén reactie

  • no-profile-image

    Een bewijs temeer: Liberalen zijn nét zo ongeciviliseerd als confessionelen!

Of registreer je om te kunnen reageren.