Home

Nieuws 3 reacties

'Noodtoestand in het bollenvak'

’t Zand – De noodtoestand is van toepassing op het bloembollenvak.

Dat zei Louis Laan, lid van het Ondernemersklankbord Nederland vanuit zijn ervaringen in de bollenbranche, op de Wereldlelieshow 2011 van Intermediair Groep Holland in Bollenoord ’t Zand.
”In geldwaarde blijft de export op hetzelfde niveau hangen”, concludeert Laan op basis van het Rabobankrapport Bollen op koers en het Anthosrapport Focus op kansen. ”Stilstand is achteruitgang. Bij de productiebedrijven neemt het rendement af. Er is sprake van een noodtoestand.”

Hij ventileert ook aanbevelingen; voer promotie uit, verander de basis waarop u werkte, bezuinig, bereid u erop voor om te leveren, scherp discipline aan en pak de ethiek aan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat een godvergeten onzin. Stilstand is helemaal geen achteruitgang. In de natuur noemt men dat namelijk Stabiliteit, Evenwichtigheid met de omgeving en Eindigheid aan groei! Zo leefden onze voorouders al miljoenen jaren. Tevreden. En zonder stress! Mensen die dat niet willen begrijpen, kunnen maar beter aan de wilgen gaan hangen!

 • no-profile-image

  marc

  Katja, bemoei je niet zoveel met grote mensen dingen. Komt niet wijs over. Als je graag net zoals vroeger wil leven, wil ik je graag even herinneren dat vrouwen helemaal geen mening mochten hebben. Dat zou in jouw geval wel zo prettig zijn....

 • no-profile-image

  Stil stand is achteruit gang, Ook hier zal men moeten leren ,niet meer maar beter. Bollenkwekers ,massaal is er geïnvesteerd in derde wereld landen om daar goed koper te kunnen kweken.Met succes, Beetje dom
  om er dan van uit te gaan dat we hier de groei er in kunnen houden met ons klimaat. arbeids voor waarden enz..De produkten kweken
  die in ons klimaat goed gedijen en die promoten.?

Of registreer je om te kunnen reageren.