Home

Nieuws 161 x bekeken

Nieuwe commissie moet adviseren over toekomst productschappen

Zoetermeer - Een nieuw opgerichte commissie van wijzen gaat het kabinet adviseren over de toekomst van de verschillende productschappen.

Dat zegt Geert Koopstra, voorzitter van het Productschap Zuivel. De commissie bestaat uit Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere), Wim van Donk (Commissaris van de Koningin in Brabant) en Steven van Eijkck (voormalig staatssecretaris van financiën).

Een extern onderzoeksbureau brengt momenteel de taken van de verschillende schappen in kaart. Medio februari heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht binnen zes maanden te onderzoeken of de taken van de productschappen ook door andere organisaties uitgevoerd kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.