Home

Nieuws

Nieuwe appelsoort voor mensen met allergie

Wageningen - De naar schatting driehonderdduizend Nederlanders met een appelallergie kunnen vanaf het nieuwe oogstseizoen appels van het ras Elise kopen.

Tot nu toe was voor allergiepatiënten alleen de appelsoort Santana beschikbaar. De Elise is knapperiger en zoeter, aldus woensdag de wetenschappers van Wageningen University en Research Centre en het Universitair Medisch Centrum Groningen, die mede aan de ontwikkeling van de appel hebben gewerkt.

Als mensen met de allergie appels eten, krijgen ze last van een opgezette tong, gehemelte, lippen en soms ook neus en ogen. Vaak zijn deze patiënten ook allergisch voor andere fruitsoorten, zoals kersen en abrikozen Bovendien hebben ze vaak last van pollenallergie. Santana was in 2006 de eerste hypoallergene appel, die door 75 procent van de mensen met allergie wordt verdragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.