Home

Nieuws

Nieuw wereldwijde boerenorganisatie opgericht

Brussel – Meer dan vijftig landbouworganisaties hebben zich verenigd in een nieuwe wereldwijde agrarische organisatie, de World Farmers Organisation (WFO). De nieuwe organisatie richt zich vooral op de voedselzekerheid van de wereld.

”Het is een historisch moment. Met het oog op de groeiende bezorgdheid over de wereldvoedselvoorziening en de grote schommelingen op agrarische markten, brengt WFO boeren en coöperaties van over de hele wereld bij elkaar om aan een oplossing te werken”, zegt voorzitter Doug Taylor-Freeme.

De organisatie verwacht de voedselzekerheid te kunnen verbeteren door samenwerking tussen organisaties te verbeteren. De Europese vertegenwoordiger van de organisatie, Martin Haworth benadrukt dat de nieuwe landbouworganisatie zich ook in zet om de inkomenspositie van boeren wereldwijd te verbeteren, net als de leefbaarheid op het platteland. ”Zonder boeren zullen veel mensen de agrarische regio’s gaan verlaten omdat er geen werk meer is”, zegt Haworth.

WFO wil ook de samenwerking met aanverwante sectoren, zoals visserij en bosbouw verbeteren. Daarnaast kijkt de organisatie hoe de landbouwproductie kan versterken, terwijl de omgeving beschermd blijft.

WFO lijkt een vervanger van de internationale boerenorganisatie Ifap, die recent failliet werd verklaard. Ifap telde 112 leden uit 87 landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.