Home

Nieuws 491 x bekeken 1 reactie

Nieuw beheerssysteem bloedluis op de markt

Bladel – De bedrijven Certis BCP, Refona en Schippers Bladel brengen een nieuw systeem op de markt voor de aanpak van bloedluis in de legpluimveehouderij. Het systeem is gebaseerd op een biologische aanpak van het probleem met behulp van roofmijten.

Certis BCP is de leverancier van de roofmijt die de bloedluizen te lijf gaat in de pluimveestal. Het gaat om een roofmijt die gewoon in de vrije natuur voorkomt en die zich voedt met kruipende insecten, meldt directeur. De roofmijt wordt ook in de glastuinbouw toegepast bij de bestrijding van trips.

Refona is de leverancier van het uitzetsysteem voor de roofmijt. Het komt erop neer dat een aantal keren per legperiode de roofmijt in speciale kunststofbuisjes wordt uitgezet in de stal. Het uitzet- en plaatsingssysteem voor de roofmijt dat Refona heeft ontwikkeld is gepatenteerd.

Schippers Bladel is de distributeur van het systeem. De productdivisie Agro Pest Control brengt het beheerssysteem via zijn Europese distributienetwerk op de markt.

De drie bedrijven hebben de afgelopen jaren al volop ervaring op gedaan met hun systeem. Ook in Nederland zijn er al ongeveer zestig legpluimveestallen die ervaring hebben opgedaan met het systeem sinds vorig jaar juni/juli. De drie bedrijven hebben nu duidelijke samenwerkingsafspraken gemaakt en gaan de markt volop bewerken.

Foto

Eén reactie

  • 50505

    nou,
    We hebben bij ons de test gedaan het werkte maar zeer zeer matig en was erg duur. Ze blazen dus weer erg hoog van de toren, maar zijn we dat niet gewend van ze?
    Brabo

Of registreer je om te kunnen reageren.