Home

Nieuws 189 x bekeken 2 reacties

'Niemand wordt vergiftigd door te eten'

Parijs – ’De landbouw wordt systematisch in een kwaad daglicht gesteld.

Producten die nog nooit zo gezond en betaalbaar zijn geweest worden naar beneden gehaald. Daar is helemaal geen reden voor, niemand wordt vergiftigd door te eten’.

Dat stelt voorzitter Jean-Charles Bocquet van de Union des industries de la protection des plantes (UIPP), de Franse organisatie van fabrikanten van bestrijdingsmiddelen. Bocquet vindt het tijd om naar buiten te treden nu in een reeks tv-programma’s, boeken en andere publicaties steeds weer wordt gewezen op de vermeende gevaren van bestrijdingsmiddelen. ”We willen nu eens op al die aanvallen reageren. De ecotoxicologie van de middelen is sterk verbeterd en wordt ook constant verder verbeterd. Dat leidt tot een vermindering van de benodigde doses. Door het aantrekken van de regelgeving is er ook veel veranderd in de toepassingtechnieken.”

Volgens Bocquet ”stellen zowel de Franse als de Europese voedselveiligheidsdiensten dat er geen enkel gevaar voor de gezondheid bestaat als men de aanbevolen 400 gram groente en fruit per dag eet.” Ook het veel genoemde gevaar van de ’cocktail’ aan bestrijdingsmiddelen bestaat volgens hem niet. ”Wat zou je dan zeggen van de gezondheid van de boeren zelf die in direct contact komen met de bestrijdingsmiddelen. Hun levensverwachting is zelfs hoger dan die van de bevolking in het algemeen.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boquet stelt dat er geen gevaar bestaat door gewasbescherming. Onderbouwing boeren levensverwachting boeren hoger dan van burgers / stedelingen. Hij had beter kunnen zeggen van werken is nog nooit een mens dood gegaan. Uit zijn opmerking kan de conclusie getrokken worden dat leven in een stad >levensgevaarlijk< is

  • no-profile-image

    Nederlands voedsel is super lekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.