Home

Nieuws 233 x bekeken

Netwerk geeft advies brandveiligheid stallen

Doetinchem – Door alle technische installaties van een stal zoveel mogelijk op één plek bij elkaar te plaatsen is het eenvoudiger en goedkoper om rond deze ruimten een brandscheiding aan te brengen.

Dit is één van de conclusies van een netwerk van varkenshouders, verzekeraars, leveranciers van bouwmaterialen en bouwkundig advies bureau DLV Bouw Milieu en Techniek.

Het netwerk, waaraan ook de landelijke brandweer en de regio Achterhoek West deelneemt, heeft zich sinds vorig jaar gebogen over de brandveiligheid van stallen. Het netwerk is bezig een overzicht te maken van praktische maatregelen om brand te voorkomen.

Een andere praktische maatregel waar het netwerk voor pleit is een periodieke controle van de elektrische installatie en eventuele reparaties. Verder zou de brandmelding in een stal moeten verbeteren en moeten er concrete richtlijnen komen voor de aanwezigheid van brandblusmiddelen.

Het netwerk pleit verder voor een verbetering van de bewustwording van de varkenshouders. Het netwerk wil een reminderlijst maken voor varkenshouders en hun medewerkers met instructies om het ontstaan van brand tijdens bepaalde werkzaamheden te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.