Home

Nieuws 212 x bekeken

Nedersaksen scherpt bewaking mesttransporten aan

Hannover – Nedersaksen scherpt de registratie- en meldplicht voor mest- en digestaattransporten van en naar het eigen grondgebied in de loop van dit jaar aan.

Dat heeft landbouwminister Gert Lindemann van de Duitse deelstaat aangekondigd.

De bedoeling is volgens Lindemann om transparantie te verschaffen in de meststromen, niet alleen binnen Nedersaksen maar ook van mest en digestaat uit Nederland. Dit vanwege de hoge veedichtheid in de deelstaat.

Lindemann: ”Over het algemeen zijn deze reststoffen een goede en duurzame mest, maar te veel kan schadelijk zijn.” De transparantie betreft ook de controle en bewaking van de inzetmogelijkheden van mineralen op de bedrijven in relatie met het bouwvergunningsbeleid voor stallen en vergistingsinstallaties. Lindemann wil de Landbouwkamer van Nedersaksen aanwijzen als de autoriteit die de controle moet gaan leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.