Home

Nieuws

'Nederlandse' tomatenkas Duitsland in mei in werking

Oosterhout – Vier Duitse telers van afzetorganisatie Landgard ontvangen in mei tomatenplanten voor de nieuwe locatie in Grevenbroich in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Nederlandse techniekleveranciers leggen de laatste hand aan de kas die wordt verwarmd door een nabijgeleden warmtecentrale van RWE. Het is de grootste productiekas in de deelstaat die grenst aan Nederland.

De kas is bijna geheel Nederlands. Landgard gaf de opdracht voor begeleiding aan Looije Agro Technics uit Oosterhout. De kas is gebouwd door Havecon uit Bleiswijk, maar ook de schermen, verwarming en water- en elektrasystemen komen van Nederlandse leveranciers, laat Looije weten. De bouw is wel wat vertraagd. ”Het is winterbouw, dus er is wat oponthoud geweest door het weer”, aldus Looije dat eerder projecten begeleidde voor Landgard.

De afzetorganisatie ziet de Duitse tomatenvraag groeien en verwacht vooral veel vraag naar Duits product. De vier telers kokmen uit de streek rond Straelen waar Landgard gevestigd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.