Home

Nieuws 175 x bekeken

Nederland sluit voor 105,5 miljoen euro deals in Vietnam

Hanoi/Den Haag - Het Nederlandse bedrijfsleven heeft tijdens de handelsmissie in Vietnam voor 105,5 miljoen euro (150 miljoen dollar) overeenkomsten getekend.

Dat meldt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). Het ministerie van ELI heeft met het Vietnamese ministerie van landbouw afspraken gemaakt over dierziektecontrole en registratie en identificatie van vee in relatie tot slachthuisaanvoer.

Het Nederlandse landbouwministerie gaat tevens een overeenkomst aan met de Can To Universiteit over maatregelen in de landbouw en aquacultuur voor het opvangen van de gevolgen van de klimaatverandering in de Mekongdelta, het belangrijkste landbouwgebied van Vietnam.

De grootste contracten zijn gesloten tussen de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO en de Vietnamese Sacombank, die het eens zijn geworden over een impuls voor de Vietnamese kapitaalmarkt. Ook zijn er afspraken gemaakt over samenwerking bij waterbeheer in de Mekong Delta en Ho Chi Minh Stad.

Met de missie gingen naast staatssecretaris Henk Bleker, staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu ruim tachtig bedrijven mee naar Vietnam. Ook Prins Willem Alexander en prinses Maxima brachten een bezoek aan Vietnam.

Of registreer je om te kunnen reageren.