Home

Nieuws 194 x bekeken

Nederland nog steeds twee na grootste handelspartner van Duitsland

Wiesbaden - Nederland handhaafde zich vorig jaar op de tweede plaats als grootste handelspartner van Duitsland, zo blijkt uit de dinsdag door het Statistische Bundesamt gepresenteerde im- en exportcijfers over 2010.

De waarde van de Nederlands/Duitse in- en uitvoer bedroeg 132 miljard euro. Frankrijk bleef nummer 1 met 152,4 miljard euro. Qua alleen export naar Duitsland werd Nederland voor het tweede achtereenvolgende jaar voorbijgestreefd door China. Nederland exporteerde voor 68,8 miljard euro, China voor 76,5 miljard euro. China bouwde zijn in 2009 voor het eerst bereikte voorsprong bovendien ook verder uit. In laatstgenoemd jaar ging het om 56,7 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.