Home

Nieuws 277 x bekeken

Natuurwinkeliers stappen over naar Ekoplaza

Harderwijk - Tientallen franchisenemers van de biologische winkelketen Natuurwinkel hebben hun contract bij eigenaar Natudis opgezegd. De winkeliers hebben nieuw onderdak gevonden bij concurrent Ekoplaza van het Brabantse familiebedrijf Udea.

Erik-Jan van den Brink van Udea bevestigde maandag berichtgeving hierover in dagblad Trouw.

De winkeliers verklaren hun stap uit ontevredenheid over de koers van groothandel Natudis, dat sinds vijf jaar onderdeel is van het beursgenoteerde voedingsconcern Wessanen. De franchisenemers klagen onder meer over de hoge marges die Natudis rekent en een gebrek aan communicatie.

De veertig betrokken winkeliers hebben een eigen inkoopcombinatie opgericht onder de naam Byond Bio. De komende tijd worden de winkels omgebouwd tot Ekoplaza’s. Met de komst van de voormalige Natuurwinkeliers is Ekoplaza nu de grootste biologische winkelketen van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.