Home

Nieuws 184 x bekeken 9 reacties

'Natuur haalt het stemhokje niet'

Nijmegen - Heel veel mensen houden van de natuur en vinden het belangrijk dat natuur de ruimte krijgt. Maar als ze in het stemhokje staan, zijn ze de natuur vergeten en kiezen ze voor hun hypotheek.

Waarom dat zo is, gaan wetenschappers van acht universiteiten in Europa uitzoeken met geld dat de EU daarvoor heeft vrijgemaakt.

In Nederland doen de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit (RU) in Nijmegen mee aan Biomat, zoals het onderzoek is genoemd. Volgens onderzoeksleider Wouter de Groot van de RU, hoogleraar sociaalwetenschappelijke milieukunde, zullen economen, filosofen en psychologen zich over het onderwerp buigen. ,,De waarde van natuur is een heikel punt binnen de EU, maar is tot nu toe weinig bekend over waarom veel mensen en beleidsmakers wel van de natuur houden, maar er niet naar handelen.''

Behalve Nederland doen universiteiten in Finland, België, Engeland, Duitsland, Italië en Slovenië aan het onderzoek mee. De wetenschappers gaan berekenen wat precies de economische waarde van natuur is, in hoeverre mensen daar echt aan verbonden zijn en waarom ze tot nu toe handelen zoals ze doen. De Groot: ,,MIsschien moet het wel helemaal anders. Moeten we ophouden met vertellen hoe waardevol natuur is maar aansprekende voorbeelden laten zien. De meeste mensen hebben nu eenmaal een held nodig.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Katja . De zure regen terug gedrongen ???. Omdat wij nu onze mest injecteren, katalysators op onze auto's hebben Lucht wassers op onze stallen. Terwijl de uitstoot in de wereld is toegenomen.
  Ja Katja daar geloven zelfs zult koppen (mensen) niets van .
  De natuur is mooi ??? Je bedoelt de ingerichte idiote linkse natuur
  tuinen. De mens is niet tegen natuur, maar krijgt door al die onnatuurlijke valse voorlichting wel een afkeer .

 • no-profile-image

  Katja.. met of zonder mayonaise?. Je kletst wel slim. maar enige wijsheid ontbreekt je nog.
  In de dieren wereld is er zelfs enige rang orde .respect. Dat ontbreekt je. De natuur past zich aan de omstandigheden, Ook dat ontbreekt je. Menselijkheid is voor jou niet weg gelegd.Meer een vos die zowel voor zijn plezier dood als voor zijn voedsel.

 • no-profile-image

  In je beautyfarms wat krijgen we nou , dacht dat je voor puur natuur ging. Katja eender zijds de wereld vervloeken. en aan de andere zijds als een echte rechtse rakker(ZULT KOP) je zakken vullen,

 • no-profile-image

  kinderachtig

 • no-profile-image

  Een held komt er volgens mij aan in de persoon van Henk Bleker .Deze man draait in een jaar terug waar de linkse en met overheidsgeld gestoelde zichzelf noemende natuurogranisatie s jaren mee bezig zijn geweest alles terug. Hij snapt het spelletje van wat men politiek noemt uitermate goed en begint bij de agrarische wereld steeds meer krediet te krijgen . Hij snapt ook waar hij de stemmen moet halen en voert een beleid waar we alle van kunnen profiteren . Als hij op deze manier doorgaat voorzie ik voor hem en het CDA een grote winst bij de volgende verkiezingen .Je ziet het aan het geschreeuw en gebler van de met ons geld instant gehouden organisaties dat het de goede kant op gaat . Ik hoop dat de mensen geleerd hebben van de afgelopen jaren en nu eens een keer bezig gaan met belangrijkere dingen als zich continu een schuldgevoel te laten aanpraten door een stel linkse oproer kraaiers

 • no-profile-image

  Vier miljoen? bedoel je daarmee die mensen die jij benoemt als rompen met benen en zultkoppen je reactie op alles hier is net als alles waar je op reageer onzin .

 • no-profile-image

  Je vergeet [voor je innerlijke rust] even dat de natuur en milieu organisaties vorig jaar een aanzienlijk aantal leden zijn kwijt geraakt door opzegging van het lid maatschap.

 • no-profile-image

  Zodra dit kabinet de geldkraan gaat dicht draaien richting de zichzelf noemende milieugroepen gaan er nog veel meer leden bedanken. Dit noemt men een sterfhuis constructie .Je ziet het al met ecoducten waar eli geen geld meer in wil steken en met de landerijen van natuurmonumenten die geen (beschermd ) zgn natuurgebied meer zijn maar opengesteld moeten worden voor publiek. met de EHS die Henk Bleker wil schrappen . Het gezonde verstand is terug

 • no-profile-image

  Het 'gezonde verstand' wordt vooralsnog uitgereden met de strontkar en levert honderden miljoenen euro's aan kapitaalvernietiging op. En dat alles door het natuurvijandige CDA!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.