Home

Nieuws

Natudis gaat leveren aan La Place

Harderwijk – Biologische groothandel Natudis gaat producten leveren aan La Place, de restaurantformule van V&D. Het bedrijf maakt dit vandaag bekend.

Volgens directeur Jeremy Deacon van Natudis betekent dit een enorme ’boost’ voor de biologische sector. ”Wij leveren straks van Maastricht tot Den Helder. Boeren en tuinders zullen meer producten kunnen verkopen”, zegt hij.

De mededeling volgt op een bericht in dagblad Trouw dat 40 van de 55 franchisenemers van Natuurwinkel, in eigendom van Natudis, overstappen naar concurrent Udea. Udea, met winkels onder de naam Ekoplaza, zou daarmee in één keer de grootste biologische winkelketen van Nederland worden.

De franchisenemers zouden ontevreden zijn over de hoge marges die Natudis hanteert. Ook zouden zij ontevreden zijn over hun betrokkenheid in het beleid.

Deacon wil geen aantallen noemen. ”Er gaat winkels weg, maar er komen ook nieuwe bij”, zegt hij in een reactie. ”Nutadis blijft een gezonde organisatie.”

Directeur Erik Does van Udea bevestigt de komst van de veertig winkels. ”Het kunnen er ook nog wel vijftig worden”, zegt hij. Volgens hem kunnen de groothandelsmarges met soms tientallen procenten omlaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.