Home

Nieuws 180 x bekeken

Narcissenaanvoer loopt snel op

Lisse – De aanvoer van narcissen op de bloemenveilingen loopt snel op.Te snel eigenlijk, wat prijsdruk kan veroorzaken. Vorige week lag de aanvoer 25 procent hoger dan een week eerder. In vergelijking met vorig jaar is dat 13 procent meer aanvoer en dat kan de markt nu nog niet hebben. De prijzen liepen weliswaar op tot ruim € 0,12 gemiddeld, maar liggen toch altijd nog 3 cent lager dan vorig seizoen.

We gaan richting Pasen en het is te hopen dat wat de narcissenteelt betreft de weersomstandigheden niet te veel oplopen, want men wil deze late Pasen wel met goede kwaliteit narcissen zien te halen.

De aanvoer van snijhyacinten lag vorige week lag 6 procent lager dan een week eerder en kwam nu uit op ruim 2,6 miljoen stuks. De gemiddelde prijs bleef stabiel op een kwartje en dat is eigenlijk teleurstellend. In vergelijking met vorig jaar werd er 10 procent meer aangevoerd en ligt de prijs 4 centen lager.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.