Home

Nieuws

NSure gaat samenwerken met Nieuw-Zeelandse Onderzoeksinstituut

Wageningen - Het Wageningse testlab NSure gaat een samenwerking aan met het Nieuw-Zeelandse onderzoeksinstituut Plant & Food Research.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om gezamenlijk te kunnen opereren op het gebied van de moleculaire agrodiagnostiek. Nsure en PFR werken beiden aan het optimaliseren en beter beheersbaar maken van de kwaliteit van verse groente en fruit. Ze maken daarbij gebruik van de laatste inzichten uit de moleculaire wetenschap.

NSure is in 2006 opgericht door twee Wageningse onderzoekers en meet en voorspelt de kwaliteit van groente, fruit en siergewassen op basis van een moleculaire technologie. Plant & Food Research is een onafhankelijk research instituut dat zich richt op het vermeerderen van de
waarde van de agrarische productie, zoals fruit, groente en voedingsproducten. Er werken meer dan 900 mensen bij het instituut verdeeld over verschillende vestigingen in Nieuw Zeeland, maar ook in de Verenigde Staten en Australië.

Of registreer je om te kunnen reageren.