Home

Nieuws 207 x bekeken

Mooie bijzondere bolgewassen in keuringszaal

Lisse – Het sortiment bijzondere bolgewassen is zeer breed en gevarieerd.Vooral ook wat de voorjaarsbloeiers betreft. Cees Breed toont een fikse pot met de donkerblauwe Scilla siberica die volop verkrijgbaar is. Iets lichter van kleur en ook iets korter is Scilla siberica taurica. Breed showt ook een flink aantal potten met diverse soorten Crocus, waaronder de lichtblauwe Crocus biflorus ‘Willem van Eeden’, de gele uitkomst van de kruising tussen Cr. reticulatus x Cr. angustifolius en de kleinere gele Cr. flavius. Fors is de plant van de roze Corydalis solida ‘Beth Evans’ en leuk voor een plaats voorin de border de kleine Muscari azureum ‘Amphibolis’.

Kwekerij De Schüllhorn toont ook deze week enkele exemplaren van Iris reticulata, zoals de zeer donkere, bijna paarse I. onder nummer 97-EQ-1, waarvan de aanwezigheid van een nummer duidt op het feit dat deze iris nog redelijk nieuw en niet geregistreerd is. Verder toont de kwekerij de heel lichtblauwe Iris reticulata bensis en de vaal/crème I. ‘Katharine Hodgkin’ waarvan ruim 2 hectare wordt geteeld, alsmede een witte mutant uit I. ‘Sheila’.


Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.