Home

Nieuws 191 x bekeken

Minder vrijstellingen PT-heffing groente en fruit

Zoetermeer – Vertegenwoordigers van teeltsectoren groente en fruit gaan akkoord met een verlaging van de vrijstellingsgrens voor areaalheffing van het Productschap Tuinbouw.

De ondergrens lag op 125 euro, maar komt in het voorstel uit op 75 euro.

Daardoor zal het aantal vrijgestelden (teelt en handel) dalen van 3.100 tot 2.050. Het PT zal door het verlagen van de ondergrens niet 160.000 maar 56.000 euro aan vrijstelling mislopen, blijkt uit een voorstel voor de sectorcommissie groente en fruit. Dinsdag besluit de sectorcommissie over dit voorstel.

Het is een aanpassing van het plan dat het PT-bestuur in november 2010 besprak, maar waarmee de vollegrondsgroentesector niet akkoord ging. In het oorspronkelijke voorstel kregen telers met een PT-heffing lager dan 125 euro geen factuur. Nu zal de ondergrens op 75 euro liggen.

Het PT past de plannen aan om een gelijke grens te trekken voor de verschillende deelsectoren groente en fruit. Het leidt tot teveel administratieve lasten om verschillende ondergrenzen te hanteren, stelt het PT.

Of registreer je om te kunnen reageren.