Home

Nieuws 167 x bekeken

Miljardairs samen weer rijker

New York - Wereldwijd is het nettovermogen van het totale aantal miljardairs in een jaar tijd 25 procent gegroeid tot 4,5 biljoen dollar (3,2 biljoen euro).

Het gemiddelde nettovermogen van de superrijken is volgens de woensdag gepubliceerde ranglijst van het Amerikaanse blad Forbes van 3,5 miljard naar 3,7 miljard dollar gestegen.

In China is het aantal miljardairs bijna verdubbeld tot 115, maar de Mexicaanse tycoon Carlos Slim voert dit jaar voor de tweede keer de lijst aan, gevolgd door Microsoft-topman Bill Gates en investeerder Warren Buffet uit de VS. Slim verdiende afgelopen jaar het meeste geld en wist met 20,5 miljard dollar zijn nettovermogen naar 74 miljard dollar te verhogen.

Moskou huisvest met 74 miljardairs de meeste superrijken, gevolgd door New York met 58 miljardairs. In Rusland wonen nu 101 miljardairs en in Brazilië dertig. In totaal zijn er dit jaar 1210 miljardairs geteld. Vorig jaar waren dat er 1011.

Op de lijst staan 102 vrouwen. De jongste miljardair is de 26-jarige Dustin Moskovitz met 2,7 miljard dollar. Hij is een van de medeoprichters van netwerksite Facebook. Hij is acht dagen jonger dan Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook die hoger op de lijst staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.