Home

Nieuws

Maxime Verhagen brengt stem uit

Voorburg - Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) heeft woensdagmiddag zijn stem uitgebracht voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Hij deed dat onder belangstelling van veel verslaggevers en cameraploegen om 16.00 uur in een stembureau in Voorburg, waar hij woont. De aanwezigheid van Verhagen leidde tot veel tumult in het stemlokaal. De voorzitter van het stemlokaal sommeerde de cameraploegen van onder meer PowNews en De Jakhalzen de interviews met Verhagen buiten voort te zetten, omdat hun aanwezigheid de rust in het stemlokaal verstoorde.

Verhagen ontkende ten stelligste ambtenaren van zijn ministerie te hebben gebruikt voor de campagne. De CDA'er werd daarvoor dinsdag naar de Kamer geroepen na een melding van een anonieme ambtenaar. PowNews maakte vorige week melding van de vermeende klacht.

Verder stelde Verhagen de commotie rond zijn skivakantie de afgelopen dagen niet goed te begrijpen. "Ik vind dat een vader het recht moet hebben om met zijn gezin een paar dagen op vakantie te gaan'', stelde hij. "En ik ga niet over het vaststellen van de schoolvakanties. Als ik met mijn gezin was gaan skiën buiten de officiële schoolvakantie, had ik de wet overtreden.''

Verhagen wilde niet speculeren over mogelijke politieke gevolgen na de nederlaag voor zijn partij die de peilingen voorspellen. "Dit zijn verkiezingen voor de Provinciale Staten, niet voor de Tweede Kamer'', aldus de vicepremier. "We hebben ons best gedaan om in de campagne het vertrouwen van onze vaste kiezers terug te winnen. Maar vertrouwen gaat te paard en komt te voet. Toch heb ik goede hoop dat de uitslag voor het CDA uiteindelijk mee zal vallen.''

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.