Home

Nieuws 211 x bekeken

Markt kalfsvlees Qatar mogelijk weer open

Doha - Er is goede hoop dat Qatar de markt voor kalfsvlees uit Nederland binnenkort weer open stelt.

Dat meldt directeur Corporate Affairs van de VanDrie Group Henny Swinkels, vanuit Qatar. Volgens Swinkels heeft minister Verhagen van ELI de afgelopen dagen tijdens het staatsbezoek van Koningin Beatrix goed werk verricht. Er worden voorbereidingen voor veterinaire inspecties getroffen.

Qatar sloot de grens voor Nederlands kalfsvlees in 1996 tijdens de BSE-crisis, samen met andere landen in het Midden-Oosten. Enkele maanden geleden besloot Saoedi-Arabië al om de grens weer te openen.

Swinkels heeft grote verwachtingen van de heropening van de Qatarse markt voor Nederlands kalfsvlees. Hij verwacht dat er in het kielzog van dit land meer landen in het Midden-Oosten zullen volgen. Qatar zelf maakt volgens Swinkels momenteel een enorme ontwikkeling door, die ook wordt aangewakkerd door het WK voetbal dat het land gaat organiseren. "Er wordt hier zeer veel gebouwd en er wordt een flinke toeristische sector opgebouwd."

Of registreer je om te kunnen reageren.