Home

Nieuws

Macht aan tulpen in keuringszaal

Lisse – Er is deze week een groot aantal tulpencultivars te bewonderen in de keuringszaal bij CNB in Lisse.

Vele tientallen cultivars werden ingebracht, waaronder een groot aantal nieuwelingen zoals de crispa Tulipa ‘Queensland’, die wordt geshowd door Boltha. Een mooi gevulde rode bloem met witte rand. Een tulp die op de pot zeer lang houdbaar is en lang de uitstraling behoudt.

Andere ingebrachte tulpen zijn onder andere de rode Tulipa ‘Russia’ van J.A. Borst, met een brede gele rand, de kortstelige gele Tulipa ‘Outbreak’ van Duineveld die een fijn rood randje heeft, de gevuldbloemige oranje T. ‘Orca’ van de firma W.B. Reus, de donkerroze crispa tulp ‘Katie Melua’ van Jan Huiberts en de paarse T. ‘Dirk van Kleef’ van Holland Bolroy Market.

Chr. van der Salm zette vandaag de eerste narcis van buiten in de keuringszaal. Een mooie gele, grootkronige nieuwe cultivar met cyclamineus bloed.

Maveridge International bracht opnieuw een vaas met de Hollandse Iris ‘Tigereye’ naar de keuring. Vaal blauw, met een bronzen kleur op de lippen. Kwekerij De Schüllhorn zond Iris reticulata in.

Andere cultivars zijn deHelderblauw I. ‘Palm Springs’, met een gele stempel, de paarse I. ‘Spot On’ en de blauwe I. ‘Halkis’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.