Home

Nieuws

Luxe stieren duurder in februari

Den Bosch - Februari was een maand met duidelijke prijsverhogingen voor de luxe slachtrunderen. De noteringen van de LTO-vakgroep Veehouderij stegen ten opzichte van januari gemiddeld 11 cent per kilo geslacht gewicht.

De duurste categorie S kwam uit op een kiloprijs van € 4,62. Dat is voor deze prijsvaste zeer luxe categorie maar 2 cent meer dan in januari en 3 cent meer dan in februari 2010. Voor vrijwel alle daaronder gelegen categorieën steeg de kilo-opbrengst met meer dan 10 cent, uitgezonderd de categorie U-, die slechts 4 cent pluste. De categorie E-, waarin voor de kleine groep betrokken vleesveehouders de meeste kilo’s omgaan, bracht gemiddeld € 3,86 per kilo op. Dat is 19 cent meer dan in februari 2010 en 12 cent meer dan in januari. De prijsverhoging loopt in de pas met de ontwikkeling op de Duitse stierenmarkt, die vorig najaar sterk onder invloed stond van vraag naar stierenvlees vanuit Turkije.

Of registreer je om te kunnen reageren.