Home

Nieuws 227 x bekeken

Leden Inova Fruit besluiten over structuur en afzet-bv

Geldermalsen – Bij het besluit over de oprichting van een afzet-bv voor clubrassen in nieuwe rassenbureau Inova Fruit zal mogelijk ook de structuur veranderen.

Volgens voorzitter van de raad van commissarissen Floor van Os zal mogelijk volgende week een besluit vallen.
Zo wil Van Os af van de unanimiteitsbesluitvorming binnen InovaFruit. ”Dat is in de praktijk lastig met vijf of zes partijen.” De partijen stemmen over een totaalplan, waarin een afzet-bv tot stand komt, een wijziging van de besluitvormingsstructuur, maar ook een herschikking van de aandelen. ”Er wordt volop gesproken, maar zoals het er nu naar uitziet zullen we ook InovaFruit van een nieuw jasje voorzien.”

De nieuwe afzet-bv moet de verkoop van clubrassen Junami, Rubens en Wellant bundelen. Daarbij mikken de afzetorganisaties op het nieuwe seizoen. ”Dat is ook logisch”, stelt directeur Michel Schrijnemakers van Fruitveiling Zuid-Limburg, één van de aandeelhouders van InovaFruit. ”Afspraken over dit seizoen zijn al in september en oktober gemaakt.” Bij de aankondiging van de bundelingsgesprekken werd nog wel gemikt op dit seizoen. ”Zaken moeten goed onderzocht worden, omdat er nogal wat financiële consequenties aan kunnen zitten.” 

Of registreer je om te kunnen reageren.