Home

Nieuws

Langbloeier Ornithogalum op de keuring

Lisse – De bloeiperiode van Ornithogalum kan erg lang zijn. In de keuringszaal bij CNB in Lisse hebben enkele inzenders Ornithogalum op pot op het podium gezet waarmee men dergelijke ervaringen heeft.Als de producten na de vorst in de tuin worden geplant hebben sommige cultivars het in zich om tot aan de zomer te bloeien.

Nerilux showt onder andere de gele Ornithogalum ‘Cape Star’ die een flinke veer heeft, waaraan in de komende tijd tientallen bloemen zullen komen. Iets meer gedrongen is de gele Ornithogalum ‘Sunny Day’ van dezelfde inzender.

Agrexco zette gele en oranje exemplaren van Ornithgalum dubium in de keuringszaal. De inzending werd vergezeld van exemplaren van de Scilla peruviana die tientallen blauwe bloemetjes produceert rond zijn bloemhart.

Narcissen zijn er in de keuringszaal ook volop. Vooral Jan Oostdam haalt deze week flink uit met een flink aantal cultivars waarvan de uitstraling uiteenlopend is. Zoals de diepgele, grootkronige Narcissus ‘Primeur’, de witte, met zacht crème trompet N. ‘Ara’, de gele met oranje trompet N. ‘Orange Progress’, de forse Narcissus cyclamineus ‘The Alliance’ en de witte met gele trompet N. ‘Topolino’.

De firma Bisschops toont in de keuringszaal forse uitvoeringen van de gele grootkronige Narcissus ‘Gold Medal, ‘waarvan inmiddels ruim 6 hectare wordt geteeld.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.