Home

Nieuws 1 reactie

'Landbouwsteun alleen voor actieve boeren'

Londen – De Europese landbouwsteun moet alleen worden betaald aan actieve boeren. Maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat de steun via de pacht wordt gekapitaliseerd in de waarde van de grond.”

Dat stelt directeur George Dunn van de Tenant Farmers Association, de Britse organisatie van pachtboeren. Vooral in Groot-Brittannië gaat een flink deel van de landbouwsteun naar de eigenaren van de grond, vaak schatrijke grootgrondbezitters. In dat kader hebben bijvoorbeeld Kroonprins Charles en enkele neven van de Britse koningin miljoenen aan EU-toeslagrechten opgestreken.

Volgens Dunn moet in het kader van de herziening van het landbouwbeleid aan die praktijken een eind komen. ’’Het GLB moet er meer gericht zijn op een duurzame toekomst voor een winstgevende voedselproductie en minder op het micromanagen van het milieu,” denkt Dunn ook. In dat kader vindt hij dat de landbouwsteun voor het grootste deel via Pijler 1 moet verlopen. Verder pleit Dunn voor een gelijke modulatie en ook gelijke ontkoppeling in de hele EU. Tenslotte vindt de TNA-directeur ’dat binnenlandse producenten beschermd moeten worden tegen invoer uit niet-EU-landen met langere standaarden op het gebied van het milieu en dierenwelzijn.”

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    ucsnswedbu

    z0a9Hq xzexzmgtomeq, [url=http://jbhnlvhmmlwi.com/]jbhnlvhmmlwi[/url], [link=http://ecehbekxvjzn.com/]ecehbekxvjzn[/link], http://jqesnxzqqzdx.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.