Home

Nieuws 173 x bekeken

LTO: zeker tweehonderd bedrijven getroffen door provinciebesluit Groningen

Sellingen – Niet honderd, maar zeker tweehonderd intensieve veehouderijbedrijven worden getroffen door het omstreden besluit van provinciale staten van Groningen om de intensieve veehouderij aan banden te leggen.

Dat zegt voorzitter Hilbrand Sinnema van LTO-Noord Groningen. Volgens hem komt dat neer op tweederde van het aantal bedrijven met intensieve veehouderij.

LTO wil de komende tijd het besluit juridisch aanvechten. De organisatie ziet ook nog mogelijkheden om de hele besluitvormingsprocedure aan te pakken. ”Wij hebben sterke twijfel over de juistheid en de manier waarop dit besluit tot stand is gekomen.”

Verder wil LTO samen met gedupeerde ondernemers en eventueel ook partijen uit de agribusiness procedures opstarten. Volgens Sinnema realiseert de provincie zich nauwelijks welke impact het besluit heeft. Bedrijven leiden doordat ze op slot zijn gezet vermogensschade en zullen claims in verband hiermee in eerste instantie neerleggen bij hun gemeente. ”Maar het is uiteindelijk de provincie die verantwoordelijk is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.