Home

Nieuws 371 x bekeken

Kort geding over erkenning als lopend geval

Den Bosch – Vanmiddag dient voor de rechtbank in Den Bosch een kort geding van acht intensieve veehouders uit de gemeente Bernheeze. De acht veehouders willen erkend worden als lopende zaak in de Brabantse discussie over beperking aan de intensieve veehouderij.

De belangen van de acht veehouders, waaronder een melkveehouder (koeien binnen), enkele pluimveehouders en enkele varkenshouders worden verdedigd door advocaat Johan van Groningen van Den Hollander advocaten uit Middelharnis en advocaat Peter Goumans van kantoor Goorts en Coppens in Helmond en Deurne.

Volgens Johan van Groningen zijn de acht bedrijven in 2010 toen de provincie Brabant besloot de intensieve veehouderij te begrenzen, aangemeld als lopend geval. Tot nu toe verleende de gemeente ook steeds medewerking. Een van de bedrijven heeft zelfs al grond aangekocht om zijn bedrijf te kunnen verplaatsen en heeft een bouwblok van 2,5 hectare. De gemeente had volgens Van Groningen tot nu toe ook steeds aangegeven mee te zullen werken aan een ontheffingsaanvraag. “De gemeente speelt het spel niet volgens de spelregels. Het lijkt soms wel dat men vergeet dat deze ondernemers ook mensen zijn die rechten hebben. Dit is absurd”, aldus Van Groningen.

De uitspraak in het kort geding volgt later deze middag. Ontheffingsaanvragen moeten voor 1 april naar de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.