Home

Nieuws 204 x bekeken

Korea en Canada praten over opheffing importverbod

Ottawa – Zuid-Korea en Canada zijn dichtbij een akkoord over de opheffing van het importverbod van Zuid-Korea voor Canadees rundvlees. Dat meldt de Koreaanse nieuwsdienst Yonhap.Korea weert sinds 2003 rundvlees uit Canada, na het eerste geval van BSE bij een Canadees rund.
Onderhandelingen over heropening van de Koreaanse grenzen voor Canadees rundvlees lopen al sinds oktober vorig jaar. De verwachting is dat de partijen in april tot een akkoord kunnen komen. Vlees van dieren jonger dan dertig maanden mag dan weer worden geëxporteerd naar Korea. Er blijven echter strikte restricties gelden voor runderbijproducten.

Een eventueel akkoord kan ook een positief gevolg hebben voor de onderhandelingen in WTO-verband. Canada had de WTO-organisatie gevraagd om een oordeel over het importverbod van Zuid-Korea. De Canadezen waren boos over de houding van Zuid-Korea, omdat ook de internationale diergezondheidsorganisatie OIE Canada had beoordeeld als een land met een beheersbaar BSE-risico, net als de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.