Home

Nieuws

Kootwijkerbroek kijkt tevreden terug op hoorzitting

Kootwijkerbroek - De Stichting Onderzoek Mond- en Klauwzeercrisis Kootwijkerbroek kijkt met tevredenheid terug op de hoorzitting van twee weken geleden.

De onderzoekscommissie wil de komende weken gebruiken om een beslissing te hemen over een voorstel voor de instelling van een onderzoekscommissie, zegt woordvoerder Lau Jansen. Jansen zegt dat het belangrijk is om met de staatssecretaris in gesprek te gaan over de mogelijkheden van zo’n commissie. De staatssecretaris heeft twee weken geleden aangegeven open te staan voor de instelling van zo’n commissie, maar wil zelf geen initiatief te nemen.

De Kootwijkerbroekse onderzoekscommissie zegt dat een onderzoekscommissie vooral moet gaan over de beschikbaarstelling van de documenten. Anderzijds denkt Jansen dat de waarschijnlijkheid van een voortgezette juridische procedure wel erg groot is.

Op 18 maart hebben de Kootwijkerbroekse boeren hun bezwaren bij een hoorzitting in Den Haag kunnen toelichten. Jansen is uitermate tevreden, ondermeer omdat bij de zitting gebleken is dat degene die volgens het ministerie de diagnose MKZ heeft gesteld, dat volgens de persoon zelf niet gedaan kan hebben. Daarnaast is volgens Jansen duidelijk geworden dat het besluit tot ruiming genomen is voordat de laboratoriumuitslag verschenen was.

Jansen vindt dat staatssecretaris Bleker bij zijn hernieuwde besluit in elk geval met valide argumenten moet komen. "Als er opnieuw onware argumenten worden gebruik staan we klaar om dat aan te tonen, maar het is niet leuk om dat te doen."

Of registreer je om te kunnen reageren.