Home

Nieuws 211 x bekeken

Komst Danish Crown verscherpt concurrentie op Duitse vleesvarkensmarkt

Bonn - De concurrentie op de Duitse varkensmarkt heeft zich na de entree van Danish Crown geïntensiveerd.

Dat signaleert het landbouwmarktbureau AMI. ”Vooral in het noordwesten wordt een intensievere competitie gerapporteerd, die waarschijnlijk ook tot hogere toeslagen op de basisprijs heeft geleid,” gelooft analist Dietmar Weiss, die daarom de komende week ruimte ziet voor verhoging van de vraagprijzen, ondanks een op zich zwakke vleesmarkt.

Het Deense vleesconcern is sinds kort eigenaar van D&S Fleisch in Essenen verwerkt daar uitsluitend varkens van Duitse herkomst. Volgens Weiss is het varkensaanbod in het zuiden groter dan de vraag. ”Volgende week verwachten enkele producentenverenigingen echter een teruglopend aanbod.”

Of registreer je om te kunnen reageren.