Home

Nieuws

Komkommerexport blijft achter, Spanje dominant

Zoetermeer – De uitvoer van Nederlandse komkommers blijft achter bij 2010. Dat blijkt uit de marktmonitor komkommer van het Productschap Tuinbouw (PT).

In de eerste zeven weken blijft de export achter. In week zeven was het volume van ruim 1.000 ton bijna 40 procent kleiner dan in dezelfde week van 2010.

De kleinere vraag naar Nederlandse komkommers valt samen met een forse uitvoer uit Almería. Analisten van het Productschap Tuinbouw (PT) zien een verband met de Nederlandse uitvoerdaling. Handelsbedrijven bevestigen dat overigens.

Marktleider Albert Heijn heeft de prijsmalaise voor komkommertelers doorberekend in de winkelprijzen. Ten opzichte van 2010 ligt deze enkele tientallen centen lager. Dat komt ook door twee acties in de eerste twee maanden. Vorig jaar voerde AH geen acties in de eerste elf weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.