Home

Nieuws

Kleinere MEI-subsidiepot mogelijk niet overtekend

Doetinchem - Het aantal aanvragen voor innovatie-ondersteuning via de subsidieregeling voor energie-innovaties (MEI) blijft achter.

Dat meldt Bloemisterij na een rondgang. Dat beeld heeft ook subsidie-adviseur Flynth die dinsdagmiddag nog wel laatste aanvragen deed voor klanten bij Dienst Regelingen. De regeling is ingeperkt. Zo is er niet langer 13 miljoen euro beschikbaar, maar 8 miljoen per openstelling. Toch lijkt de regeling niet te worden overtekend. Voor houtketels is de MEI-regeling niet meer opengesteld. Flynth-adviseur Jeroen de Koning begeleidde deze ronde twee kleinere aanvragen voor het nieuwe telen en een warmtepompproject.

Dienst Regelingen stelt dat het nog te vroeg is voor conclusies over overtekening. De dienst kreeg ook aanvragen pro forma. Dat betekent dat binnen twee weken de aanvraag binnen moet zijn. Vandaag sluit de openstelling formeel. Bij de reeds bekende aanvragers zit in ieder geval één aanvraag voor een aardwarmteproject.

Of registreer je om te kunnen reageren.