Home

Nieuws

'Klanten Nuon en Essent weg om kolencentrales'

Amsterdam - Honderden klanten van Nuon en Essent hebben de overstapkaart ingevuld die Greenpeace in haar ledenblad toevoegde.

De actie is een protestactie tegen de bouw van kolencentrales. Wat het effect is van de radiocampagne die de afgelopen weken liep, is nog niet bekend. Greenpeace is - net als de glastuinbouw - tegen de bouw van kolencentrales door beide energiebedrijven. Greenpeace noemt kolencentrales te vervuilend, terwijl de glastuinbouw vreest dat overproductie van elektriciteit de wkk's op de tuinbouwbedrijven de nek omdraait.

De campagne van Greenpeace begint op stoom te komen, stelt een woordvoerder. "We krijgen nu honderden opzegkaartjes per week binnen, maar dat zullen er meer worden door de radiospotjes." Greenpeace wijst kritische consumenten naar de website ikswitch.nu waar zij kunnen overstappen naar drie schone producenten, waaronder Eneco. Die maatschappij kon de toestroom van nieuwe klanten overigens niet bevestigen. Eneco krijgt nieuwe klanten, maar het was vrijdag niet duidelijk hoeveel klanten door de overstapservice naar Eneco kwamen.

Vorige week publiceerde Energy Matters (voorheen Cogen Projects) de WKK-barometer. Daaruit blijkt dat na 2015 de overproductie van elektriciteit zo groot is dat wkk's zeer onrendabel worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.