Home

Nieuws 4 reacties

KNMvD en PvdD verbolgen over rol dierenarts bij ganzenspel

Utrecht – Dierenartsenorganisatie KNMvD reageert met ongeloof en afschuw dat een dierenarts betrokken is bij het carnavalsspektakel ’ganstrekken’in het Limburgse Grevenbicht.

Voor het ganstrekken wordt een dode gans opgehangen waarna ruiters te paard de kop van het dier eraf moeten trekken. Het ganstrekken is volksvermaak uit de middeleeuwen, dat jaarlijks tijdens carnaval nog in Grevenbicht wordt gedaan.

Hiervoor wordt een gans gedood en speciaal geprepareerd. De Partij voor de Dieren vindt deze vorm van volksvermaak niet meer van deze tijd en heeft de KNMvD hierover vragen gesteld. ”Het doden en prepareren van een dier louter en alleen met vermaak als doel past niet binnen de beroepscode die de leden van de KNMvD onderling hebben afgesproken”, aldus de dierenartsenorganisatie.

”Dierenartsen hebben een voorbeeldfunctie als het gaat om de omgang met dieren. Zij worden geacht de belangen van het dier te bewaken en dieren met respect te behandelen. Daarin past absoluut niet het doden van een dier voor een luguber spel”, aldus voorzitter Ludo Hellebrekers. Frank Wassenberg, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement, hekelt de rol van de betrokken dierenarts. ”Een dierenarts zou nooit mogen meewerken aan zo’n barbaars spektakel als ganstrekken.” Hij hoopt dat de KNMvD deze praktijk een halt toeroept.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waanzin

  Het lijkt me goed om die dierenarts voor zijn leven te schorsen.

 • no-profile-image

  DAAROM: WEG MET HET IMMORELE, RESPECTLOZE, ONBESCHAAFDE CDA!

 • no-profile-image

  Jan Haaf

  Wat een domme reactie Katja,

 • no-profile-image

  Dom? Dat zijn heidense CDA gebruiken!

Of registreer je om te kunnen reageren.