Home

Nieuws 206 x bekeken

KAVB realiseert verlenging toelating Basamid

Hillegom - Opnieuw heeft de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) de toelating geraliseerd voor de toepassing van Basamid Cleanstart in bloembollen.

De toelating is in 2011 uitsluitend van toepassing in geval van aanwezigheid van stengelaal in combinatie met een grondontsmetting met het middel Monam. De toelating is mogelijk gemaakt met financiering vanuit het productschap Tuinbouw en het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. Het middel mag worden toegepast in de periode van 1 juli 2011 tot en met 15 november 2011. Het product zal met het nieuwe etiket op korte termijn beschikbaar zijn voor de markt.

Afstemming daarover vindt op dit moment plaats. De KAVB heeft de toelating ook aangevraagd voor een toepassing in de zaaibedden van bos- en haagplantsoen, voor de opkweek van aardbeiplanten en voor de opkweek van prei. Voor deze toepassingen is de toelating op dit moment niet afgegeven.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.