Home

Nieuws

Indonesië presenteert paviljoen Floriade

Venlo – Een delegatie uit Indonesië is sinds maandag in Venlo om het officiële deelnamecontract met de Floriade te ondertekenen.

Tijdens het bezoek is voor het eerst het ontwerp van het Indonesisch paviljoen getoond. De inzending komt te staan op themaveld World Show Stage en heeft een totale oppervlakte van 1.000 vierkante meter.

Met de inzending wil Indonesië hoogtepunten laten zien van de tuinbouw, natuur en cultuur van het land. Verschillende traditionele gebouwen, waaronder Balinese torens en een Javaans en Sumatraans huis, domineren het inzendingveld. Een meer, waterval en sawa (rijstveld) zijn voorbeelden van typische natuurelementen uit Indonesië die in de inzending te zien zullen zijn.
In een kleinschalig amfitheater zullen traditionele Indonesische voorstellingen worden opgevoerd.

Paul Beck, algemeen directeur van Floriade 2012: ”Indonesië heeft vandaag laten zien een kwalitatief zeer hoogwaardig paviljoen neer te gaan zetten. Natuur, tuinbouw, cultuur en traditie staan hier centraal: dat is exact hetgeen dat World Show Stage moet uitstralen. Ik ben erg enthousiast over de Indonesische deelname. Ook omdat ik, net als vele andere Nederlanders, Indonesië ken als mijn geboorteland. Het is een schitterende aanvulling op de alsmaar groeiende collectie indrukwekkende inzendingontwerpen van Floriade 2012.”

Tijdens de vorige editie van de Floriade is het toenmalig Indonesisch paviljoen uitgeroepen tot de mooiste landeninzending van het park. Indonesië geeft aan de vorige inzending te willen overtreffen. ”Floriade 2012 is voor ons het perfecte podium om de rijkdom van onze cultuur, tuinbouw en natuur over te brengen aan het grote wereldpubliek.” Zo laat de Indonesische afvaardiging weten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.