Home

Nieuws 195 x bekeken

ISN uit bedenkingen tegen overname Tummel door Tönnies

Damme - De Duitse varkenshoudersorganisatie ISN is niet blij met de plannen van Tönnies om de kleinere concurrent Tummel in de te lijven.

Volgens de bond heeft Tönnies nu al een aandeel van 70 procent op de Duitse slachtzeugenmarkt en dat wordt door de overname van Tummel alleen nog maar groter. “Vanuit onze optiek is dat uiterst bedenkelijk, aangezien er nog maar een handvol slachterijen die in de verwerking van zeugen zijn gespecialiseerd overblijft.” Tummel is gevestigd in de regio Westfalen tussen Enschede en Münster en slacht los daarvan ook zeugen op contract voor Westfleisch. Dit contract loopt begin 2012 af. De ISN gaat ervan uit dat Westfleisch dit contract door de nieuwe ontwikkelingen niet meer zal verlengen.

Tönnies zelf rept met geen woord over pogingen om nog meer zeugen te slachten. Het in Rheda-Wiedenbrück - maar ook in Westfalen - gevestigde vleesconcern stelt te mikken op Tummel’s andere specialisme, de productie van varkenshelften. Tönnies spreekt evenmin over een overname van Tummel, maar meldt uitsluitend dat het met het oog op samenwerking een belang in dit bedrijf heeft genomen. Tummel slachtte vorig jaar 1,35 miljoen varkens, Tönnies (voor wat betreft de bedrijven in Duitsland) 14,2 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.