Home

Nieuws 169 x bekeken 3 reacties

IMF: voedselprijs blijft langere periode hoog

Washington – Voedselprijzen blijven voor een langere periode hoog. Dat schrijven economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Volgens het IMF zijn hoge voedselprijzen nu vooral het gevolg van misoogsten en onrust in Noord-Afrika. Tegelijk neemt echter de vraag vanuit landen als China en India maar ook de biobrandstoffensector structureel toe wat prijzen blijvend op zal drijven.

Hoge voedselprijzen zijn slecht nieuws, aldus het IMF. Waar boeren profiteren, kunnen mensen in de Derde Wereld door hoge prijzen minder voedsel kopen, of voedsel van lagere kwaliteit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Doe dan wat aan de armoedebestrijding in Afrika! Je kan toch niet verwachten dat boeren wereldwijd op een houdje moeten bijten om Afrika van betaalbaar voedsel te voorzien?

 • no-profile-image

  Jouke Hoekstra

  Tja wat wil je als de topman van Unilever 2.8 mln mag verdienen op jaarbasis...

 • no-profile-image

  welke boeren gaan er van profiteren?? Het zijn de er takken tussen in die gaan de meeste winst opstrijken, niet de boeren, die hebben het toch niet nodig die zijn het gewend om op een houtje te bijten. de speculanten moeten er tussen uit die helpen enkel hun zelf niemand anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.