Home

Nieuws 226 x bekeken

Huges en 't Hart trekkers van teams topsectoren

Den Haag – Cees ’t Hart (FrieslandCampina) en Timo Huges (FloraHolland) zijn de trekkers van respectievelijk de ’topsectoren’ landbouw en tuinbouw.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken maandagmiddag officieel bekendgemaakt. Beide namen zongen al langer rond als ’boegbeelden’ voor hun sector.

Minister Maxime Verhagen merkte onlangs in zijn ’bedrijvenbrief’ negen sectoren aan als topsector, met daaronder dus zowel de landbouw (’agrofood sector’) en de tuinbouw.

Voor elk van die sectoren komt er een ’topteam’ bestaande uit een boegbeeld van de betreffende sector, een wetenschapper, een topambtenaar en een innovatieve ondernemer. Gezamenlijk stellen zij een plan op met kansen en knelpunten om te groeien, en welke acties daarvoor dienen te worden ondernomen.

Medio juni brengen de topteams volgens planning hun advies uit aan Verhagen. De andere leden van de topteams worden binnenkort bekendgemaakt.
Over de vermoedelijke aanwijzing van Huges als boegbeeld ontstond eerder wat rumoer; de Vereniging voor bloemenhandelaren VGB vond niet dat de trekker moest zijn uit een specifieke deelsector.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.