Home

Nieuws 176 x bekeken

Hoger inkomen door bidden

Herders die veel tijd besteden aan hun religie, halen hogere inkomens dan herders die minder vaak bidden. dat concludeert onderzoeker Qin Tu van de Wageningen Universiteit in een onderzoek naar inkomens van veehouders in Tibet.

Tu onderzocht in Tibetaanse dorpen hoeveel tijd de herders dagelijks besteden aan hun boeddhistische godsdienst en wat hun inkomen was. De verwachting was dat herders die veel tijd besteden aan het geloof, minder tijd hebben om geld te verdienen. Uit het onderzoek van Tu blijkt echter iets anders: mensen die weinig verdienen gaan veel naar de tempel, net als mensen met topinkomens. De meeste herders zitten aan de zijde van de hogere inkomens.

Boeddhisten geloven in een leven na de dood. Dit blijkt een gunstige invloed te hebben op de arbeidsmoraal en het besparingsgedrag, concludeert de Wageningse onderzoeker. “Bovendien gaan herders met een goed inkomen vaker naar tempels omdat dit status geeft en sociale contacten. Die contacten in de tempels leveren marktinformatie op en zijn dus goed voor de business”, aldus Tu.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.