Home

Nieuws 250 x bekeken

Hoge scores voor lelies van Mak

Lisse – Mak Breeding heeft met een inzending lelies de hoogste scores behaald op de deze week gehouden bol-op-potthemakeuring bij de CNB in Lisse. Met de potlelies Tiny Pearl, Sunny Borneo en Tiny Sensation scoorde Mak respectievelijk 9,55; 9,50 en 9,45.

Q.J. Vink & Zn. toonde eveneens een collectie lelies en scoorde onder meer met Lilium Buzzer 9,30 punten. Jan Oostdam scoorde 9,40 punten met de narcis Kingham. Nic. Van Schagen & Zn. liet de dubbele narcis Tête-à-Tête in verschillende marktstadia zien, die geregistreerd is als Tête Bouclé. Een ronde negen was de score. De beste pottulp op pot werd Ice Lolly, de kleine rood met gele tulp van Boltha, die 9,30 punten kreeg.

Iris reticulata Rhapsody werd door Boltha in perfecte staat gebracht en werd door de jury gehonoreerd met een 9,40. C.J.P. Breed uit Noordwijkerhout liet Scilla mischtschenkoana Zwanenburg zien en verwierf daarmee 9,20 punten. Nerilux, Honselersdijk liet een collectie Ornithogalum dubium zien en scoorde met de gele Sunny Day 9,30 punten. VOF Th.A. Pennings & Zn. liet een mooie collectie hyacint zien en won 9,30 punten met de roze Prince of Holland. De gehele week is dit grote scala aan bolgewassen nog te bewonderen bij CNB.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.