Home

Nieuws 242 x bekeken

Hippeastrum Samba trekt aandacht

Lisse - De voorjaarsbloeiers zijn deze week in de keuringszaal bij CNB in Lisse flink vertegenwoordigd, maar de ogen van de keuringsbezoekers worden vooral getrokken door de enorme inzending Hippeastrum die twee inzenders voor hun rekening nemen.

Door Floralia worden 24 cultivars op pot getoond. Stuk voor stuk forse exemplaren qua groei en bloei, met meerdere steen per bol en minimaal vier bloemen per steel.

Opvallend is de dubbelbloemige Hippeastrum Samba (foto). Wit met rode strepen en een prachtig gevormde bloem. Verder van deze inzender onder andere ook de felrode H. ‘Olaf’, de rood/wit gestreepte H. Flamingo Queen’ en de witte H. ‘Matterhorn’.

De fa. G. van Staalduinen zette maandag enkele totaal nieuwe cultivars op de vaas onder de schijnwerpers. Waaronder de rode H. ‘Adèle’ die afgelopen vrijdag van de naam werd voorzien, de witte naar zacht groen neigende H. nummer 35A en onder meer ook de roze/zalmkleurige ‘Apricot Parfait’.

De prijzen van gesneden Hippeastrum trekken op de bloemenveilingen weer iets aan. De consument kan dan ook wat met dit product, want twee weken houdbaar op de vaas is normaal. De handel in bollen is ook redelijk tot goed verlopen. Waarschijnlijk is de areaalskrimp hieraan mede debet. De producten in de keuringszaal zijn nog de gehele week te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.