Home

Nieuws

Hilckmann boekt mager resultaat in 2009

Nijmegen - Slachterij Hilckmann in Nijmegen boekte over het jaar 2009 een netto resultaat van 168.795 euro.

Het resultaat werd geboekt over een netto omzet van 187,7 miljoen euro. Eén en ander blijkt uit de gegevens die het bedrijf eind januari heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Over 2008 boekte Hilckmann nog een netto resultaat van 260.168 euro bij een omzet van 196,2 miljoen euro. Directeur Kathelijne Hilckmann verklaart de teruglopende omzet uit de zeer matige prijsvorming in 2009. Ook de moeizame internationale handel met de bijbehorende valutaperikelen speelt een rol. Eind 2008 begon de economische crisis die de handel beïnvloedde. "In kilo’s zijn we zeker niet teruggegaan", aldus Hilckmann.

2009 was voor Hilckmann ook het jaar dat slachthuis en vleesbedrijf die tot dan toe nog gescheiden opereerden onder één directie kwamen. "Er is veel tijd en energie gaan zitten in de integratie van slachthuis en vleeshandel tot één slagvaardig commercieel opererend bedrijf", aldus Hilckmann.

Volgens Hilckmann is ook het jaar 2010 geen al te best jaar geweest, net als voor de hele vleessector. Het Nijmeegse bedrijf verkeert verder in onderhandelingen met de gemeente over een verplaatsing van het bedrijf. Die onderhandelingen lopen echter moeizaam. "Ons beleid is er op gericht om het bedrijf hier zo goed mogelijk bij de tijd te houden en optimaal te laten draaien. We verwachten dat we tussen nu en vijf jaar zullen verhuizen, maar tot die tijd moet het hier optimaal blijven draaien."

Of registreer je om te kunnen reageren.