Home

Nieuws 267 x bekeken 1 reactie

Hans Alders moet discussie megastallen leiden

Den Haag - Hans Alders (58) gaat de maatschappelijke discussie over megastallen leiden. Dat meldt het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Staatssecretaris Henk Bleker heeft in februari aangegeven een maatschappelijke dialoog over megastallen te willen voeren. Bleker vindt dat op een grootschalige manier houden van vee mogelijk is, zolang wordt voldaan aan alle bestaande regels voor milieu, dierenwelzijn en diergezondheid. Maatschappelijke acceptatie is wel nodig om te kunnen produceren. ”Daarom wil ik vanuit mijn rol als bewindspersoon verantwoordelijkheid nemen in de maatschappelijke discussie over megastallen”, schreef Bleker in een brief aan de Kamer.

In het maatschappelijke debat moet onder meer duidelijkheid komen over de omvang van een megabedrijf. Het ministerie voert tot en met april gesprekken met vertegenwoordigers van de provincies, de veehouderij, maatschappelijke organisaties en andere betrokken partijen. Daarnaast zal ELI in de regio gesprekken voeren met kleine groepen burgers en ondernemers. In mei en juni volgt een internetdiscussie waarin iedereen kan mee doen. In oktober worden de bevindingen van de debatten gebundeld in een rapport.

Alders (PvdA) was minister van Vrom in het kabinet-Lubbers III. Na een periode als Commissaris van de koningin in Groningen is Alders in 2007 voorzitter geworden van de organisatie voor de energiesector, Energie Nederland.

In 2008 was Hans Alders voorzitter van de Alderstafel, waaruit een advies volgde over de geluidshinder van Schiphol. In 2008 werd Alders door het ministerie van landbouw benoemd tot voorzitter van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bleker Mega stallen hoeft voor de dieren geen verschil te maken
    Wel voor de boeren ,die zullen nog massaler het loodje leggen.
    daar ze de concurrentie strijd zullen verliezen. Het landschap zal er door veranderen. Als men die in stand wil houden moet de rekening naar de mega stallen ,
    Belangrijker nog is de vraag vinden wij dat we voor de derde wereld landen vlees /melk moeten blijven produceren, met als gevolg dat ze arm zullen blijven, De praktijk we geven ze subsidie , (geld van de burger) waarmee ze produkten van de mega bedrijven gaan kopen.Genoeg is genoeg. Het moet anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.