Home

Nieuws

Grote tropische plantenkas op Floriade

Venlo – Op de Floriade 2012 in Venlo komt een grote tropische plantenkas van ruim 1.700 vierkante meter.

De tropische flora en fauna die hier worden getoond, zijn onder meer afkomstig uit Thailand, India, Sri Lanka en Mexico. De Floriade is een partnership aangegaan en Center Parcs is gevraagd het ontwerp en het thema te ontwikkelen voor deze ‘tropische schatkamer’.

Jean Henkens - bioloog en landschapsarchitect van Center Parcs - is nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van deze fascinerende tropische wereld. Bezoekers worden omringd door een weelderige tropische vegetatie en kunnen de natuurlijke rijkdom van de Tropen aan den lijve ervaren. De intentie is dat alle bomen en planten na afloop van de Floriade in eigendom van Center Parcs komen, dit zorgt ervoor dat deze vegetatie een nieuwe groeiomgeving krijgt.

“We zijn er ontzettend trots op dat Floriade 2012 Center Parcs heeft gevraagd een masterplan te ontwikkelen voor het tropische hart van de grootste tuinbouw expo ter wereld”, vertelt Robert Visser, Operations Director van Center Parcs Europe. “Center Parcs waakt voor een goed ecologisch evenwicht in haar parken, die zich onderscheiden door de enorme verscheidenheid van tropische flora en fauna. Ook natuureducatie speelt bij Center Parcs een belangrijke rol. We vinden het dan ook fantastisch dat onze bioloog Jean Henkens met zijn jarenlange kennis en ervaring gestalte mag geven aan het tropische hart van de Floriade.”Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.