Home

Nieuws 184 x bekeken

Groen licht voor groentetuinen na brand

Amsterdam - Omwonenden van de grote brand vorige week in het Westelijk Havengebied in Amsterdam kunnen weer veilig groenten uit eigen tuin eten. Ook de professionele groente- en veeteelt hoeft geen rekening meer te houden met eventuele giftige roetdeeltjes.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Alle meetresultaten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben geleid tot de voorlopige conclusie dat er buiten de directe omgeving van het bedrijf Diergaarde Chemical Storage aan de Latexweg nauwelijks verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de lucht zaten. Dat staat vermeld op de website van de gemeente.

De neergedaalde roetdeeltjes vormen geen gevaar voor de gezondheid. Voor zover ze nog niet zijn weggespoeld door de regen, kunnen ze met water en zeep worden afgespoeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.