Home

Nieuws 273 x bekeken

Goed weer kan prijzen voeders snel laten dalen

De handel in ruwvoer en vochtige voeders loopt rustig door. De prijzen zijn tot nu toe stabiel, maar de goede weersomstandigheden de afgelopen dagen kunnen de prijzen wel eens snel laten dalen.

Neerslag in combinatie met warmte zorgen voor gunstige omstandigheden op de Nederlandse weiden. Als deze situatie zo blijft, kunnen de koeien vroeg naar buiten, en kan het aandeel vochtige voeders en kuilvoer in het rantsoen langzaam naar beneden.

Volgende week worden de eerste partijen bierbostel in de voorverkoop verkocht. Deze prijzen hebben mogelijk hun invloed op de dagprijzen van bierbostel.

Wat betreft de aardappelsnippers is het aanbod duidelijk groter dan het aanbod. De kwaliteit is matig. De vraag naar mais lijkt wat toe te nemen, maar de prijzen zijn hoog. Veehouders en akkerbouwers die willen verkopen, willen de hoofdprijs.

De levering van tarwegistconcentraat blijft problematisch. Bio-ethanolfabrieken draaien nog maar mondjesmaat. De in Duitsland onstane onrust over beschadigde automotoren heeft er flink in gehakt. Voor de rundveehouders die geïnvesteerd hebben in een tank voor vloeibaar tarwegistconcentraat is het wrang. Ze hebben fors geïnvesteerd, maar kunnen maar mondjesmaat worden beleverd.

Prognose: stabiel/lager

Of registreer je om te kunnen reageren.